• مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
جمعه 8 آبان 1405
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
تبلیغات
خانه گفتگو

دفاعیه تفصیلی نفیسه روشن از پوشش غیرمتعارفش در جشن حافظ+عکس

6 مرداد 1395
در گفتگو
2 1
A A
5
دفاعیه تفصیلی نفیسه روشن از پوشش غیرمتعارفش در جشن حافظ+عکس

نفیسه روشن

سینماژورنال: پوشش بازیگران در مناسک رسمی همواره حاشیه های خاص خود را داشته است. همان قدر که داشته‌ایم بازیگران تراز اولی را که سعی می کنند با انتخاب پوششهای وزین و باوقار در مناسکی مانند جشنها و جشنواره های سینمایی حاضر شوند با برخی بازیگران هم روبرو هستیم که با ساختارشکنی در انتخاب پوشش شرایط دیده شدن خویش را فراهم می‌کنند.

به گزارش سینماژورنال این انتخاب پوشش غیرمتعارف هم اغلب مجالی می شود برای سوءاستفاده کنندگان که به بهانه آن کلیت سینما را زیر سوال ببرند بی توجه به آن که حتی اگر بخواهیم به صورت آماری به بررسی حضورهای این چنینی بازیگران بپردازیم باز هم می‌بینیم کفه به نفع بازیگران و آن هم بازیگران مطرحی است که با پوششهای متعارف و البته معقول در مناسبتهای سینمایی ظاهر می‌شوند…

از کودکی عاشق برج آزادی بودم

 نفیسه روشن بازیگری که از اوایل دهه هشتاد کارش را در تلویزیون آغاز کرده و در سالهای اخیر علیرغم حضورهای اندک در سینما همچنان به عنوان بازیگری تلویزیونی شناخته می شود از جمله چهره هایی بود که پوشش اش در جشن حافظ حاشیه ساز شد. روشن لباسی را برای این حضور انتخاب کرده بود که یک گرته برداری آشکار از نماد قدیمی پایتخت یعنی میدان آزادی به شمار می رفت و شاید بی ربط بودن معماری این میدان با طراحی ساختار بیرونی یک پوشش زنانه بود که به شدت حاشیه ساز شد.

نفیسه روشن در در چرایی انتخاب چنین پوششی گفت: من به خاطر اینکه از بچگی عاشق برج آزادی بودم و همیشه احساس می کردم این برج جزو زیباترین آثار ایران است و جایی است که در سازمان ملل و یا یونسکو نمادی از ایران است برای همین چنین پوششی را انتخاب کردم. درست همان طور که سی و سه پل نماد اصفهان یا آرامگاه حافظ نماد شیراز است من فکر می کنم این برج آزادی نیز نمادی از تهران  پایتخت ایران است.

از پارسال به دنبال طراحی لباس امسال بودم

وی ادامه داد: من خیلی برج آزادی را دوست دارم و زمانی که برج میلاد افتتاح شدم دلم گرفت و احساس کردم که به این اثر فرهنگی ما یعنی برج آزادی اجحاف شده و با این اقدام کم کم به فراموشی می رود. همین طور هم شد و این برج به تدریج دارد از فرهنگ و از یادها خارج می شود؛ من بارها از برج آزادی بازدید کردم و از طبقات و از موزه آن دیدن کردم و فکر می کنم جا دارد بکوشیم در جهت حفظ چنین بنایی.

بازیگر سریالهایی نظیر «خوش رکاب» و «ماه عسل» خاطرنشان ساخت: ما و بچه های طراح از پارسال تابستان  به فکر این بودیم که طرح لباس امسال چه شکلی باشد و طرح های مختلفی را دیدیم و اتود زدیم و در نهایت این طرح را انتخاب کردیم. هدف من این بود که مخاطبان با دیدن این مانتو یاد برج آزادی بیفتند که یکی از آثار فرهنگی ماست و نمی توانیم از آن فرار کنیم. این طرح از میان چند طرح انتخاب شد و چون شباهت بسیار به برج آزادی داشت من هم آن را انتخاب کردم.

نفیسه روشن با پوششی غیرمتعارف در جشن حافظ
نفیسه روشن با پوششی غیرمتعارف در جشن حافظ/پوششی که بسیاری را به یاد برج آزادی انداخت

برج آزادی که پوشش روشن از آن الهام گرفته شده
برج آزادی که پوشش روشن از آن الهام گرفته شده

مقصر، خودمان هستیم

نفیسه روشن همچنین درباره افسارگسیختگی موجود در پوشش برخی از هنرمندان که به جامعه هم کشیده می شود به سینماژورنال گفت: این مسأله به خاطر گم شدن فرهنگ ایرانی است  و مقصر هم خودمان هستیم که با آوردن یا زدن طرح های غربی روی پوشش ها از نمادهای ایرانی استفاده نمی کنیم. من خودم شخصا در منزل از نمادهای ایرانی استفاده می‌کنم و از دیدن آنها بسیار لذت می برم. واقعا برایم جای سوال است که چرا در برخی مناطق کشور از آب‌نماهایی که نماد غربی دارند استفاده می شود؟ یا چرا باید برج ایفل که نماد یک کشور دیگر است در معماری برخی بناها استفاده شود؟ از آن طرف اما برج آزادی که نماد کشور ایران است جایی در طراحی های ما ندارند.

وی ادامه داد: شخصا به همکارانم توصیه می کنم بیایند و آن قدر از این نمادهای ایرانی استفاده کنیم که مردم هم ترغیب شوند و از آنها استفاده نمایند.

بازیگر آثاری نظیر «چک» و «شاخه گلی برای عروس» ادامه داد: خیلی از هموطنان را دیده ام که می روند فرانسه و برج ایفل را در سایزهای مختلف خریداری کرده و با خود به ایران می آورند و در دکورهای خانه ها یا دفاتر کاری شان قرار می دهند ولی در خانه هیچ کس از دکور برج آزادی خبری نیست در حالی که برج آزادی یک نماد پرافتخار ایرانی است. البته قضیه فقط به برج آزادی مربوط نمی شود. چون کمتر پیش آمده در خانه های ایرانیان نمادهای ایرانی ببینیم. سوال اینجاست که برای تزیین دکورهایمان بهتر است نمادهایی مانند مقبره حافظ یا سی و سه پل یا حتی همین برج میلاد استفاده شود یا برج ایفل؟ چرا؟

کسی با نمادهای غربی کار ندارد اما برج آزادی را تحقیر می کنند

این بازیگر با اشاره به کمبودهای فرهنگی در این باره بیان داشت: ما فرهنگ بسیار غنی و با افتخاری داریم ولی متاسفانه مقصر خودمان هستیم که فرهنگ مان را گم کرده ایم و به همین دلیل جوانهای ما رو به فرهنگ بی محتوای غربی می آورند و نتیجه اش را نیز همه شاهدیم که چه اوضاع اسفناکی پیش رویمان است و به راحتی هم نمی توان جلویش را گرفت. عجیب است که این همه نمادهای غربی که از سر تا پای شهرها و خانه هایمان می بارد را کسی نمی بیند و البته مورد استهزا قرار نمی دهد اما برخی مانتویی که در آن طرح برج آزادی به کار رفته که قدمت و اصالت و شخصیت دارد را مورد تحقیر و توهین قرار می دهند.

نفیسه روشن با مخاطب قرار دادن جوانان این روزها و پوشش غیرمتعارف برخی از آنان گفت: این روزها حتما پسران جوانی را دیده اید که شلوارهای تنگ یا کفش کالج می پوشند و حتما با دختران و بانوانی روبرو شده اید که پشت مانتوهایشان به لاتین جملاتی نوشته شده است. فکر می کنید دلیل این امر چیست؟ مسلما در شرایطی که برخی استفاده از نمادهای فرهنگی و غنی خودمان را تمسخر کنند جوان بیچاره هم به سوی نمادهای غربی می رود و به این ترتیب صنعت پوشاک ما پر می شود از محصولاتی با نمادهای ناشناخته فرهنگ غرب که بسیاری حتی معانی پشت این نمادها را نمی دانند.

توهین به طراحان لباس المپیک را قبول ندارم اما…

این بازیگر 34 ساله که فارغ التحصیل حقوق است با اشاره به همراهی با برخی از دوستانش در جهت استفاده از نمادهای ایرانی گفت: دو تن از دوستان من بسیار کوشا هستند و در طراحی‌هایی خود از نمادهای فرهنگی کشور خودمان چه به صورت خطاطی و چه به صورت نقاشی در تولید کفش و مانتو و غیره استفاده می کنند. مانتوی من را مزونی طراحی کرد که برای 12 هنرمند خانم دیگر هم طراحی کرده است و البته خیلی هم دوست داشتم که به این واسطه برج آزادی را در کانون توجه قرار دهم.

نفیسه روشن با اشاره به پوشش بحث برانگیز تیمهای ملی ایران برای حضور در المپیک بیان داشت: من بی احترامی و توهین به طراحان این کار را قبول ندارم ولی با خودم فکر می کردم طراحان لباس ملی پوشان المپیک که قرار است پرچم ایران  به افتخار آنها سرافراز شود کاش در جایی از طراحی خود یک نماد ایرانی قرار می دادند و به لحاظ ساختار هم جذابیت بصری بهتری ایجاد می کردند.

چه خوب است که از میراث ادبی در طراحی ها استفاده شود

وی ادامه داد: اخیرا من کارهای جدیدی دیدم که کاملا ایرانی و مبتنی بر اشعار شاهنامه فردوسی یا اشعاری از حافظ هستند. این خیلی خوب است که این میراث ادبی در  طراحی و دوخت لباس استفاده شود. چه ایرادی دارد که نقاشی های استاد فرشچیان  یا خطاطی های میرعماد با تلفیقی از پرچم ایران برای طراحی لباسهای ملی ما به کار رود.

روشن با تأکید بر ساختار نامناسب پوشش طراحی شده و البته ردشده برای المپیک گفت:  ای کاش این قدر ساده‌انگارانه برخورد نمی شد و جوری طراحی شده بود که هر کس لباسها را می دید می فهمید که این لباس ورزشکاران ایرانی است و اینها از جایی می آیند که مثل «هنر نزد ایرانیان است و بس» را برای آن ساخته اند. کاش هنر ایرانی روی طراحی ها نمود بیشتری داشت.

آنها با بته‌جقه‌های ما لباس طراحی می کنند و ما…

بازیگر «5 کیلومتر تا بهشت» و «ساختمان 85» افزود: ما الان شاهد هستیم که برندهای معروف خارجی از طرح کاشی های ایرانی استفاده می کنند و یا از طرح های گل‌مرغ‌های ایرانی در لباس‌ها و کیف و کفش استفاده می کنند یا طرح های بته‌جقه‌ای که یک سری برند های معروف دنیا از آن دارند استفاده می کنند. ای کاش این قدر که کشورهای بیگانه به فرهنگ و سنت و معماری و هنر ایرانی علاقه دارند خود ما هم از این فرهنگ غنی استفاده بهینه انجام دهیم.

به جای تمسخر، به ریشه ها توجه کنیم

نفیسه روشن که مشخص بود از انتقاداتی که نسبت به پوشش اش در جشن حافظ صورت گرفته دل خوشی ندارد در پایان گفتگوی خود با مخاطب قرار دادن منتقدان گفت: امیدوارم به جای اینکه یک طرح ایرانی را مسخره کنیم اول ببینیم آن طرح چه ریشه ای دارد و از کجا آمده است. من گمان نمی کنم طرحی که برای لباس المپیک زده شده بود هیچ ریشه تاریخی داشته باشد ولی مانتویی با طرح برج آزادی در همان نگاه اول ریشه و فرهنگ خود را عیان می سازد. پس بیاییم اول به ریشه یک طرح توجه کنیم سپس آن را تمجید یا  تمسخر کنیم.

پیوند کوتاه: https://www.cinemajournal.ir/?p=26237
image_print
برچسب ها: 5 کیلومتر تا بهشتبرج آزادیجشن حافظخوش رکابدنیای تصویرساختمان 85طراحی لباسعلی معلمنفیسه روشن
نوشته قبلی

تکذیب قریب‌الوقوع ترانه‌سرایی یغما گلرویی برای سازمان ارزشی سراج!

نوشته‌ی بعدی

مولانا به شبکه خانگی می‌آید/ خالق “آواز قو” در شبکه خانگی

مطالب مرتبط

توضیحات بهنام بهزادی کارگردان فیلم «من می‌ترسم» درباره بازگشت الناز شاکردوست به ایران

توضیحات بهنام بهزادی کارگردان فیلم «من می‌ترسم» درباره بازگشت الناز شاکردوست به ایران

3 آبان 1405

سینماروزان: فیلم‌ "من میترسم" با بازی الناز شاکردوست در حالی روی پرده رفته که به دلیل ممنوعیت‌کاری دوساله اجازه استفاده...

محمدمهدی+طباطبایی+نژاد

فیلم “شیشلیک” جلوتر از “قاتل و وحشی”⇐حرف آخر معاون نظارت درباره اکران دو فیلم توقیفی

23 مهر 1405

سینماروزان: محمد مهدی طباطبایی نژاد معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در بخشی از گفت و گو با تینا جلالی...

محمدمهدی طباطبایی نژاد

بوی دهه ۶۰ به مشام میرسد⇐درجه‌بندی به‌جای پروانه‌ی ساخت/حرفهای محمدمهدی طباطبایی‌نژاد-معاون نظارت سینما- درباره‌ی چگونگی حذف پروانه‌ی ساخت

4 شهریور 1405

سینماروزان: حذف پروانه ساخت یکی از تقاضاهایی است که هرازگاه از سوی برخی روسای صنوف سینما خطاب به مدیران سینمایی...

نوشته‌ی بعدی
مولانا به شبکه خانگی می‌آید/ خالق “آواز قو” در شبکه خانگی

مولانا به شبکه خانگی می‌آید/ خالق "آواز قو" در شبکه خانگی

دیدگاه‌ها 5

  1. لیانا می‌گوید:
    قبل 10 سال

    متاسفانه اغلب بازیگران تلویزیون که زمان تولید تلفیلم سازی انبوه در زمان عزت ا.. ضرغامی، بازیگر شدند، عجیب و غریب ترین پوششها رو در جشن حافظ داشتن و از اون طرف یه بازیگر معتبر سینما به نام مهتاب کرامتی رو می بینیم که با پوشش کاملا محترمانه و وزین به مراسم اومد و جایزه ش رو هم گرفت…
    بازیگرانی که پوششهای عجیب انتخاب میکنن یادشون باشه که هنرنمایی به ایفای نقشهای درجه یکه نه انتخاب پوشش غریب

    پاسخ
  2. علیرضا می‌گوید:
    قبل 10 سال

    به نظرم پوشش خانم روشن پوشش بدی نیست…پوشششون همون طور که شما نوشتین غیرمتعارفه ولی به هر حال همین که اگاهانه این پوشش رو انتخاب کرده و توجیه منطقی داره براش خیلی خوبه

    پاسخ
  3. ثمانه می‌گوید:
    قبل 10 سال

    تقریبا تمامی اون بازیگرانی که پوششهای زننده داشتن بازیگران تلویزیون هستن و نه سینما…
    بازیگرانی که با بودجه تلویزیون که صرف تلفیلم سازی و سریال شد رشد کردن و بالا اومدن پس اگه بناست به جایی گیر بدین اول باید تلویزیون باشه

    پاسخ
  4. سمانه می‌گوید:
    قبل 10 سال

    بحث بر سر استفاده ایشون از المانهای ایرانی نیست بلکه نحوه استفاده هست که تو ذوق میزنه. همون برندهای خارجی هم از عناصری مثل بته جقه استفاده می کنن، نه اینکه مستقیم بیان گنبد و گلدسته بندازن رو لباس! به هر حال ایشون انتقاد پذیر باشن و قبول کنن که این ایده خوبی بوده که بسیار بد اجرا شده

    پاسخ
  5. ناشناس می‌گوید:
    قبل 10 سال

    این خانم کجای سینما قرار داره که اینقدر براش مطلب نوشتین کدوم فیلم مهم و چه نقش مهمی بازی کرده. کمی بالاتر از هنروره !

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدها

  • رامبد جوان با برنامه استعدادیابی "دوئت" میآید

    رامبد جوان با برنامه استعدادیابی “دوئت” میآید

    3682 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 1473 توئیت 921
  • از فیلم «مهمان مامان» تا سریال «بامداد خمار»/تغییر رنگ ماتیک گلاب آدینه برای مهرجویی/بهنوش بختیاری چه نوشت؟

    2691 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 1076 توئیت 673
  • چرا سریال «بدنام» پرمخاطب شد؟ /چرا برخی تظاهر میکنند که آن را ندیده‌اند؟/یک فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی در ۶ بند توضیح داد

    226 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 90 توئیت 57
  • پایان فیلمبرداری سریال “تبعید” با شمایلی دیگر از محسن تنابنده

    157 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 63 توئیت 39
  • ۱۲+۱= پایانِ سریال «بدنام»!؟

    133 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 53 توئیت 33
  • سورپرایز مهران احمدی در سریال بامداد خمار/از شعبان استخوانی و پهلوان اکبر به افراسیاب

    86 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 34 توئیت 22
  • مرگ بازیگر “هتل کارتن”+عکس

    714 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 286 توئیت 179
  • ورود سریال «یل» با نوید و دارودسته‌ی پرتعداد+ویدیوی تازه

    60 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 24 توئیت 15

آخرین مطالب

بازنمایی ابعادی از تاریخ تئاتر اصفهان؛ تقابل خاطره با فراموشی در مستند «هنوز…»

مظلومیتِ مضاعف!/چرا “بت” در تراکم اکران پاییزی روی پرده رفت؟/چرا تایم فیلم طولانی شد؟⇐اولین حرفهای حمید نعمت‌الله و تدوینگر ش درباره‌ی فیلم “بت”

آلبوم موسیقی «دَم» منتشر شد/ ۱۱ قطعه باکلام و بی‌کلام با ۱۶ نوازنده مطرح و ۴ خواننده

پروتکل‌های یک سرقت موفق!/ این شما و این کمدی‌اکشن “بورسیه”+تیزر اصلی

مرگ سلیمان میناسیان‌ فیلم‌بردار شاهکارهای ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد/خالق پرتره‌های بهروز و گوگوش/مخالف هنری‌بازی! 

۲۳ هنرمند در نمایشگاه گروهی «دیار» گرد هم می‌آیند

سینماها درگیر فیلم “حاشیه” می‌شوند+پوستر

آنونس رسمی فیلم «نبرد بادبادک‌ها» منتشر شد+ویدئو/ نجات یک جزیره در دست چند نوجوان!

دیپلم افتخار جشنواره‌ی پاستو (FICPA) کلمبیا به «جمیل» رسید

چالش زوج عاشق ⇐«حراج پایان فصل» با بازی آناهیتا درگاهی و محمدرضا غفاری به سینماها می‌آید 

تبلیغات

ویژه ها

مظلومیتِ مضاعف!/چرا “بت” در تراکم اکران پاییزی روی پرده رفت؟/چرا تایم فیلم طولانی شد؟⇐اولین حرفهای حمید نعمت‌الله و تدوینگر ش درباره‌ی فیلم “بت”
خبر

مظلومیتِ مضاعف!/چرا “بت” در تراکم اکران پاییزی روی پرده رفت؟/چرا تایم فیلم طولانی شد؟⇐اولین حرفهای حمید نعمت‌الله و تدوینگر ش درباره‌ی فیلم “بت”

6 آبان 1405

سینماروزان: فیلم "بت" حمید نعمت الله روی پرده رفته و با واکنش‌های مختلفی روبروست. از جمله پرسش‌های حول فیلم چرایی...

ادامه مطلبDetails
مرگ سلیمان میناسیان‌ فیلم‌بردار شاهکارهای ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد/خالق پرتره‌های بهروز و گوگوش/مخالف هنری‌بازی! 

مرگ سلیمان میناسیان‌ فیلم‌بردار شاهکارهای ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد/خالق پرتره‌های بهروز و گوگوش/مخالف هنری‌بازی! 

6 آبان 1405
سینماها درگیر فیلم “حاشیه” می‌شوند+پوستر

سینماها درگیر فیلم “حاشیه” می‌شوند+پوستر

5 آبان 1405
توضیحات الناز شاکردوست درباره مهاجرت‌ از ایران!

توضیحات الناز شاکردوست درباره مهاجرت‌ از ایران!

4 آبان 1405
بازگشت مهتاب کرامتی به سینماها با کارگردان “آدمکش” و “انعکاس”

بازگشت مهتاب کرامتی به سینماها با کارگردان “آدمکش” و “انعکاس”

4 آبان 1405
سفر به زیر پونز⇐ فیلم‌ “حاشیه” در سینماها+تیزر

سفر به زیر پونز⇐ فیلم‌ “حاشیه” در سینماها+تیزر

4 آبان 1405
سامان سالور نمایش «یاکوزاهای یاخچی‌آباد» را روی صحنه می‌آورد

سامان سالور نمایش «یاکوزاهای یاخچی‌آباد» را روی صحنه می‌آورد

4 آبان 1405
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی

© 2023 ژورنال سینما - تمام حقوق محفوظ است طراحی سایت توسط آنیل طراح

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
برای ما ژورنال چیز دیگریست و برای خیلی‌ها، چیز دیگر
ما به منظور دیگری ژورنالیست شدیم و آنها به‌منظور دیگری در این حرفه‌اند...