سینماروزان: با پایان مهلت ثبتنام برای حضور در جشنواره سی و هشتم فیلم فجر مشخص شد ۱۵۱ فیلم متقاضی حضور در جشنواره شدهاند.
۱۱۵ فيلم سينمايي بلند( ۳۷ فیلم اولی و ۷۸ فیلم دیگر) به همراه ۳۶ فيلم مستند متقاضي حضور در جشنواره فيلم فجر هستند که بعد از تطبیق با مقررات از دهم آذرماه توسط هیات انتخاب دیده شده و بررسی میشوند.
با توجه به آن که در بخشهای مختلف جشنواره از سودای سیمرغ(۲۲) تا نگاه نو(۱۰) و مستند(۱۰) در مجموع فقط ۴۲ فیلم میتوانند به جشنواره راه یابند از همین حالا باید ۱۰۹ فیلم را حذف شده بدانیم!
در جشنوارهای که به جز فارابی و مرکز گسترش، یک سازمان ارزشی متمول به نام اوج با هفت تا هشت فیلم متقاضی حضور در جشنواره است، شانس صاحبان آثار مستقل برای قرارگیری در لیست ۱۰۹تایی حذفشدگان باید خیلی بالا باشد. این طور نیست؟
از آن طرف هم سرمایهگذارانی متمول نظیر محمدصادق رنجکشان را داریم که همزمان با چهار فیلم متقاضی حضور در جشنوارهاند.
اوج امسال فیلمهای”آبادان ۱۱/۶۰” (مهرداد خوشبخت-حسن کلامی)، “اوج ۱۱۰”(سیاوش سرمدی-جلیل شعبانی)، “کیک زرد”(علی شاهحاتمی-جلیل شعبانی)، “خروج” ابراهیم حاتمیکیا، “لباس شخصی”( امیرعباس ربیعی- حبیب والینژاد)،”روز بلوا”(بهروز شعیبی-محمدرضا تختکشیان) و”کارو” احمد مرادپور-حسین صابری را در مسیر تولید دارد و به نظر میرسد با همه آنها متقاضی حضور در جشنواره باشد.
فیلم “خورشید”مجید مجیدی هم به تهیهکنندگی امیر بنان تولید میشود. بنان تهیهکننده سریال “گیلهوا”ی اوج بوده ولی هنوز مشخص نیست که “خورشید” هم با سرمایه اوج تولید شده یا نه؟؟
سرمایهگذار چندفیلمه انتهای دهه نود یعنی محمدصادق رنجکشان با “خون شد”(مسعود کیمیایی-جواد نوروزبیگی)، “عنکبوت”(ابراهیم ایرجزاد-جواد نوروزبیگی)، “شنای پروانه”(محمد کارت-رسول صدرعاملی) و “قاتل و وحشی”(حمید نعمتالله) متقاضی حضور در جشنواره است.
همین اوج و رنجکشان را که رویهم بگذاریم به ۱۱ فیلم میرسیم که حدودا معادل یکسوم ظرفیت بخش فیلمهای داستانی جشنواره است. این، تازه جدا از سهم نهادهایی مانند فارابی و سرمایهگذارانی نورس نظیر علی طلوعی و ابراهیم عامریان است که با فیلمهایی همچون “کشتارگاه”، “دینامیت” و “انفرادی” مترصد حضور در جشنوارهاند…
آیا در جشنواره سی و هشتم فجر جایی برای مستقلها هست؟؟
واسپاری هیات انتخاب جشنواره سی و هشتم به نامهای تکراری و افراد منفعلی که خیلی راحت تحت تاثیر جوسازیهای منسوبین به متمولین قرار میگیرند یک جشنواره کاملا سفارشی را پیش رو خواهد گذاشت اما اگر ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره، هیات انتخابش را با افرادی توصیهناپذیر بچیند که خودشان بهطور نسبی هم که شده در سینمای مستقل رشد کرده و بالا آمده باشند و البته توانایی دفاع از شایستگان واقعی-و نه نیروهای متبوع این طرف و آن طرف- را داشته باشند، میتوان امید داشت به جشنوارهای پویا و متنوع.
بله کاملا درسته
وقتی اوج و فارابی و ارگانهایی مثل انجمن دفاع مقدس و حوزه فیلم داشته باشن
اول سهم اونا باید پر بشه و بعد اگه جاخالی بود برسه به سرمایه گذارای خوشنام(!!) و بعد اگه جاخالی بود برسه به سوگلی مدیران صنف و باز اگه خالی موند که نمیمونه یکی دو تا فیلم مستقل هم بیان تو
فقط امیدواریم مجددا باندی که خانه سینما رو دست گرفتن از طریق خودشون یا منزلشون یا ماشین امضاشون قصد دراختیار گرفتن هیات انتخاب فجرو نداشته باشن
اگه اینجوری بشه فاتحه
نزدیک به ۲۰۰ فیلم متقاضی…اگه هر فیلم فقط دو میلیارد هزینه تولیدش شده باشه یعنی ۴۰۰میلیارد سرمایه بلاتکلیف روی هواست
باز بگین تو سینما پول نیست که هنرمندان رو بیمه بیکاری کنیم
داروغه زاده این بار باید خیلی محکم هیات انتخابو بچینه وگرنه همه تلاشهای این سه سالش به فنا میره
داروغه با نام نیک از اداره نظارت رفت حالا هم باید با نام نیک جشنواره فجرو تحویل دولت بعد بده
از همین حالا قول میدم بهتون
جوایز تقس میشه بین قیلمای اوج و فارابی
وقتی اتحادیه تهیه کننده ها از یه دلال گوشت تقدیر میکنه
چه انتظاری از بقیه دارید
دلتوون و خوش نکنید
هیات انتخاب و داوری رو هم تقسیممیکنن دو تا ارزشی دو تا باند فرانسه و مابقی هم ادمای حرف گوش کن و صامت