سینماروزان: جعفر پناهی هرچند در ظاهر به مدت بیست سال از ساخت هر گونه فیلم منع شده است اما در واقع همچنان به کار فیلمسازی خود اشتغال دارد؛ او در این سالها به طور مستقل «تاکسی» را ساخت و به جشنواره برلین ارائه داده و جایزه گرفت و با همراهی مجتبی میرطهماسب «این یک فیلم نیست» و با همراهی کامبوزیا پرتوی «پرده» را ساخت که اولی در کن و دومی در برلین به نمایش درآمدند.
جعفر پناهی به تازگی هم فیلمی با نام «یک گزارش ویدیویی» را ساخته است. «یک گزارش ویدیویی» همان طور که از نامش برمی آید مستندی است گزارش گونه که محوریت آن تمرکز بر دروایش گنابادی است.
روزنامه اصولگرای «کیهان» که چندی قبل محمدحسین مهدویان کارگردان فیلم ۳ارگانی «ماجرای نیمروز» را بخاطر تلاش برای دلجویی از جعفر در جشن منتقدان به باد انتقاد گرفته بود(اینجا را بخوانید) گزارشی کامل درباره فیلم جدید جعفر منتشر کرده است.
متن گزارش «کیهان» را بخوانید:
فیلم دیگری از ج.پ تحت عنوان یک گزارش ویدئویی روی وب سایتهای رسانههای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی غرب (مانند رادیو زمانه) قرار گرفت.
این فیلم ویدئویی که به صورت یک گزارش توسط رسانههای وابسته فوقالذکر انتشار یافته، ظاهرا درباره یکی از اماکن وابسته به فرقه انحرافی دراویش گنابادی بوده، فرقهای که براساس اسناد و شواهد معتبر، وابستگی سرکردههای آنها به محافل مشکوک بیگانه و همچنین تشکیلات فراماسونری غیر قابل تردید است و از همین روی حضور آنها در اغلب تحرکات ضد انقلابی سالهای اخیر مانند فتنه ۸۸ و یا ایجاد اغتشاشات قومی و مذهبی عیان بوده است.
وابستگی سرکرده این فرقه به دربار شاه و احزاب به اصطلاح ملی گرا که برخی آنها از سوی حضرت امام خمینی (رحمهًْ الله علیه) محکوم به ارتداد شدند، از جمله دیگر نقاط خیانت آمیز کارنامه سیاه این فرقه به شمار آمده است.
اما گزارش ویدئویی ج.پ پس از نمایش بخشهایی از بنای «شترگلو» واقع در ماهان کرمان، در گفتار متن خود به مرثیهسرایی برای محدودیتهای اعمال غیر قانونی و ضد انقلابی فرقه یاد شده توسط مراجع قضایی کشیده میشود.
این در حالی است که براساس حکم دادگاه انقلاب اسلامی، این کارگردان به دلیل حضور فعال در جریان فتنه ۱۳۸۸، به مدت ۲۰ سال از ساخت هرگونه فیلم و ویدئو منع شده است. اما طی سالهای گذشته بارها و بارها این حکم لازم الاجرای قضایی از طرف پناهی نقض شده و فیلمهای وی از طریق سفارتخانهها به برخی جشنوارههای معلومالحال خارجی نیز ارسال شده و علیرغم ساختارهای بسیار ضعیف و مادون آماتوری، بعضا جوایزی هم از این جشنوارههای دریافت کرده است!
او که طی هفتههای اخیر پس از عمل زننده خود در مراسم منتقدان و خودداری از اعطای جایزه فیلم «ماجرای نیمروز»، مورد تقدیر و تحسین وسیع همان رسانههای وابسته به سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی غرب، طیف ضد انقلاب خارج کشور و برخی عناصر داخلی قرار گرفت، از سوی عناصر حامی فرقه ضاله بهاییت و گروهک تروریستی منافقین نیز تجلیل شد!