سینماروزان: بازسازی و افزایش تعداد سالنهای سینما اتفاق خوب و بزرگی است که در دو سال اخیر توسط بهمن سبز، در کنار بخش خصوصی انجام شده است.
علی سرتیپی پخشکننده باسابقه با بیان مطلب فوق به خبرگزاری ایسنا گفت: همه ما میدانیم که ساخت سینماها و نگهداری آن چقدر کار سخت و هزینهبری است و واقعا انگیزه میخواهد. به ویژه در شرایطی که برخی از ارگانها صرفا به دنبال اقداماتی در سینما هستند که به اصطلاح در لحظه نتیجه بدهد و به همین دلیل عمده بودجه خود را بر تولید فیلم متمرکز میکنند که میتواند در سه ماه خروجی بدهد، اما سالنسازی هزینهبر است و دست کم سه تا چهار سال طول میکشد.
وی ادامه داد: بهمن سبز و حوزه هنری این روزها رسالت بزرگی را انجام میدهند. برخی از سینماهای حوزه سالهاست که فعال نبوده است و در دو سال اخیر با وجود کرونا و درآمدهای مالی کم، بهمن سبز توانسته نهضتی را برای احیای آنها راه بیاندازد.
مدیر موسسه فیلمیران تاکید کرد: اصلیترین خروجی و سود این اقدامات به نفع تهیهکنندگان سینما است که میتوانند بر فروش احتمالی و بیشتر فیلم خود دلگرم شوند. همین ماجرا انگیزهشان را برای سرمایهگذاری و ساخت اثر بیشتر میکند و روند تولید تاثیر مثبت میپذیرد و در ادامه سفره سینما بزرگتر میشود، درگیریها کمتر خواهد شد و فیلمهای بهتری نیز روی پرده خواهد رفت که با مردم ارتباط بیشتری برقرار کنند.
سرتیپی در پاسخ به این سوال که با تعطیلیهای پی در پی سینماها در دو سال کرونا آیا بخش خصوصی و دولتی به خوبی از فرصت پیش آمده برای توسعه زیرساختهای سینما بهره بردند، بیان کرد: متاسفانه در بخش خصوصی نیز تقریبا هیچکس پای کار نیامد و در این دو سال هم دولت کمک درخوری نکرد و این مهمترین مشکلات ما در این حوزه است که اگرچه بخش خصوصی هزینه میکند اما لازم است دولت نیز باید پای کار بیاید و درصدی از هزینهها را برگردانده یا تسهیلاتی را به سرمایهگذاران اختصاص دهد.
وی درباره نتیجه اقدامات زیرساختی اخیر حوزه هنری برای ساخت یا بازسازی سینما و گسترش مخاطبان و دیده شدن آثار در جشنواره فیلم فجر پیشرو گفت: قطعا وقتی فیلمها با کیفیت خوب در سالنهای استاندارد روی پرده میروند و در شهرهای کوچک و کمبرخورداری که برخی از آنها به همت اخیر حوزه دارای سالن سینما شدهاند، نمایش دارند، شاهد نوعی عدالت اجتماعی و دلگرمی مردمان دور از مرکز خواهیم بود.