• مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
جمعه 1 آبان 1405
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
تبلیغات
خانه گزارش

چرا فیلم مجیدی از جشن حافظ کنار گذاشته شد؟/چرا برنامه جیرانی داوری نشد؟

24 تیر 1395
در گزارش
0 0
A A
0
چرا فیلم مجیدی از جشن حافظ کنار گذاشته شد؟/چرا برنامه جیرانی داوری نشد؟

جشن حافظ علی معلم

سینماژورنال: نشست خبری جشن حافظ تنها جشن خصوصی سینما و تلویزیون ایران در حالی برگزار شد که شاید یکی از مهمترین نکات طرح شده در آن چرایی کنار گذاشتن فیلم پرهزینه “محمد رسول ا..(ص)” مجید مجیدی از این جشن بود.

به گزارش سینماژورنال علی معلم، مدیر و برگزارکننده جشن حافظ درباره سیستم کلی جشن امسال گفت: روند و سیستم برگزاری جشن دنیای تصویر با بقیه فستیوال‌ها متفاوت است. در این جشن تمامی آثار به نمایش درآمده در سینماها و تلویزیون توسط هیات داوران رصد می‌شود. در بقیه فستیوال‌ها معمولا فقط یک سری فیلم شانس حضور در جشنواره و قضاوت شدن را پیدا می‌کنند و خیلی از فیلم‌ها فرصت داوردی شدن ندارند. آفت دیگر این مدل فستیوال‌ها در جوایز فنی معمولا اتفاق می‌افتد که یا اطلاع درستی از آن ندارند یا بازخوردی از مخاطب در رابطه با فیلم‌ها دریافت و دیده نشده است.

وی ادامه داد: در شانزدهمین جشن حافظ تمامی آثاری که از ابتدای فروردین تا روز آخر اسفند 94 به نمایش درآمدند بررسی شده‌اند. چیزی حدود 90 اثر سینمایی داشتیم که 20 الی 25 فیلم به گروه هنر و تجربه برمی‌گردد. همه این آثار کنار هم مورد بررسی قرار گرفتند.

فیلم مجیدی به دو دلیل کنار گذاشته شد

معلم درباره چرایی عدم شرکت دادن فیلم مجیدی در داوری گفت: فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» مجید مجیدی به دو دلیل از رقابت کنار گذاشته شد: اول به دلیل احترام به فیلمی که درباره پیامبر اسلام ساخته شده و شأن پیامبر تصمیم گرفتیم در رقابت با بقیه فیلم‌ها نباشد و دوم اینکه به هر حال فیلم به لحاظ ابعاد تولیدی فاصله زیادی با بقیه تولیدات سینمای ایران دارد. درنتیجه مقایسه این اثر با سایر فیلم‌های سینمای ایران درست نیست.

این روزنامه نگار و تهیه کننده خاطرنشان ساخت: در فستیوال‌های دیگر هم این فیلم در بخش‌های غیررقابتی بود و بنظر می‌رسد خواسته عوامل فیلم هم همین‌ باشد. البته در جشن حافظ ما به عوامل کاری نداریم. هر کسی که فیلمش روی پرده سینما رفته و نمایش داده شده مورد داوری قرار می‌گیرد..

تلویزیون کارنامه درخشانی نداشت

معلم درباره بخش تلویزیون هم اظهار کرد: نامزدهای ما از میان 25 سریال و مجموعه نمایش خانگی انتخاب شدند. از بین این آثار چهار اثر «شهرزاد»، «دندون طلا»، «سیگنال موجود نیست» و «عطسه» در شبکه نمایش خانگی توزیع شده بودند. متاسفانه سال پیش تلویزیون کارنامه درخشانی نداشت و بخصوص در زمینه آثار کمدی که خیلی ضعیف ظاهر شد.

در جشن حافظ یک تندیس به بهترین فیلم مستند به نمایش درآمده در طول سال در گروه هنر و تجربه هم تعلق می‌گیرد که سال گذشته 12 فیلم مستند به نمایش درآمدند و از میان آنها سه فیلم به عنوان نامزد بهترین مستند انتخاب شدند.

برنامه “35” جیرانی سال بعد داوری خواهد شد

معلم درباره جایزه بهترین چهره تلویزیونی که چند سال است به جشن حافظ اضافه شده گفت: برنامه‌های زیادی از تلویزیون به صورت گفت‌وگو محور پخش می‌شوند اما متاسفانه باز هم شاید برنامه‌های چشمگیری نبودیم. در مورد برنامه «دورهمی» هم سوالاتی پیش آمده که باید بگوییم چون اولین قسمت این برنامه اواخر اسفند 94 پخش شد طبیعتا در داوری ما قرار می‌گرفت. 9 برنامه جدی گفت‌وگو محور داشتیم که از میان آنها این 5 فیلم به عنوان نامزد انتخاب شدند. یکی از تاثیرات جشن حافظ جدی شدن برخی از بخش‌های تولیدی است. مثلا همین تندیس بهترین چهره تلویزیونی تاثیر زیادی داشته و سال گذشته حتی شاهد بودیم در فضای مجازی هم برنامه گفت‌وگو محور «دید در شب» تولید شد. یا امسال برنامه «سی و پنج» آقای فریدون جیرانی در فضای مجازی آمد که البته سال آینده مورد داوری قرار خواهد گرفت. امیدوارم با آمدن vod برنامه‌های گفت‌وگو محور بیشتری تولید شوند و رقابتی میان تلویزیون و این فضاها به عنوان شبکه‌های خصوصی به وجود بیاید.

بازیگر خوب و بد داریم و نه نقش اول و دوم

در مورد جوایز بخش سینما معلم به دو نکته اشاره کرد اول اینکه در جشن حافظ بازیگر زن و مرد نقش اصلی و مکمل نداریم و در عوض به دو بازیگر زن و دو بازیگر مرد جایزه اهدا خواهد شد. معلم دراین‌باره گفت: به عقیده من همیشه بازیگر خوب داریم و بازیگر بد. نقش اول و دوم معنایی ندارد.

در مورد نامزدهای بهترین خواننده ترانه تیتراژ هم اضافه کرد: در سینما ترانه خوب نداشتیم و به همین دلیل امسال هر شش نامزد این بخش از تلویزیون و نمایش خانگی هستند.

بزرگترین غم ما این است که جشن حافظ زمان علی حاتمی به وجود نیامده بود

علی معلم از دیگر جوایز جشن حافظ به جایزه بهترین دستاورد هنری که مخصوص کلیه رشته‌های فنی است، جایزه ویژه هیات داوران و جایزه یک عمر فعالیت هنری اشاره کرد که این آخری به جمشید هاشم‌پور تعلق می‌گیرد: هاشم‌پور از بازیگران مهم سینمای ایران است که بخصوص در دهه 60 و 70 بخش مهمی از موفقیت اقتصادی و رابطه سینما با مردم بر دوش او بود. جمشید هاشم‌پور باید خیلی بیشتر از این‌ها قدر می‌دید و از او تجلیل می‌شد. خوشبختانه در جشن حافظ همیشه در این بخش به کسانی جایزه داده شده که کارهای تاثیرگذاری در سینمای ایران انجام داده‌اند از مسعود کیمیایی تا نعمت حقیقی. مرحوم ساموئل خاچیکیان بعد از مرگ در خانه‌اش فقط یک تندیس حافظ داشت و هیچ جای دیگری از ایشان تجلیل نکرده بود. بزرگترین غم ما این است که جشن حافظ زمان علی حاتمی به وجود نیامده بود چون او شایستگی این را داشت که اولین تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری را دریافت کند.

اجرای موسیقی توسط علی زندوکیلی، حافظ‌خوانی برای اولین‌بار، دوبله زنده و یک کار مشترک از رضا یزدانی جزو برنامه‌های جنبی جشن حافظ تعریف شده‌اند که امسال حامی اصلی آن شرکت صنایع غذایی بهروز بوده است.

افزودن نشان کیارستمی

نکته مهم شانزدهمین جشن حافظ اضافه شدن یک جایزه تحت عنوان نشان عباس کیارستمی برای بزرگداشت این کارگردان است. معلم در این رابطه توضیح داد: برای یادبود عباس کیارستمی در این فرصت کمی که داشتیم بهترین چیزی که بنظرمان رسید یک جایزه جدید متفاوت از تندیس حافظ بود که با عنوان نشان عباس کیارستمی به یک سینماگر جوان در حوزه فیلم کوتاه یا بلند که کارهایش واجد نوآوری در سینماست اهدا شود. برای این نشان فقط یک اثر خاص مورد داوری قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: همان‌طور که کیارستمی صاحب سبک و مکتب بود و مهم‌ترین ویژگی‌اش هم وجه تجربی و نوآورانه کارهایش بود و به فیلمسازی جوانان هم علاقه داشت تصمیم داریم در این بخش به فیلمساز جوانی جایزه بدهیم که تشویق شود. در سال‌های آینده که امیدواریم این جایزه تداوم پیدا کند شاید بشود حتی این نشان را به فیلمسازان بین‌المللی هم داد.

محدودیت بلیت فروشی

علی معلم در پایان گفت به دلیل اینکه با از بین رفتن سالن وزارت کشور، به جز برج میلاد هیچ سالن مناسب دیگری برای مراسم وجود ندارد اظهار داشت به دلیل ظرفیت کم برج امسال بلیط فروشی‌ این مراسم خیلی محدود خواهد بود.

جشن حافظ روز بیست و هشتم تیرماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

 

پیوند کوتاه: https://www.cinemajournal.ir/?p=25625
image_print
برچسب ها: 35جشن حافظعلی معلمفریدون جیرانیمجید مجیدیمحمد رسول ا..(ص)
نوشته قبلی

علیرضا خمسه ادعا کرد طرح اصلی “دراکولا”ی عطاران متعلق به اوست/پای حوزه هنری هم در میان است

نوشته‌ی بعدی

اکبر زنجانپور: تئاتر تبدیل شده به چیزی که دور هم بزنیم و بخندیم و یک پولی هم دربیاوریم

مطالب مرتبط

حمله‌ی رسانه‌ی اصولگرا به فیلم «بی‌دار» و توماج صالحی/پروژه‌ای ضدّامنیتی!؟/«بی‌دار» توماج صالحی یا «بی‌دار» سینمای ایران؟!

حمله‌ی رسانه‌ی اصولگرا به فیلم «بی‌دار» و توماج صالحی/پروژه‌ای ضدّامنیتی!؟/«بی‌دار» توماج صالحی یا «بی‌دار» سینمای ایران؟!

30 مهر 1405

سینماروزان: فیلم بی‌دار ساخته حسین دوماری از آثار اکران پاییزی است که اقبال مخاطبان به آن نسبتا مطلوب بوده. فیلمی...

روزی یک میلیارد؛ هزینه تولید یک فیلم معمولی!+اعلام رقم دستمزد استارهای زن و مرد سینما ⇐سعید خانی تهیه‌کننده روی آنتن زنده مطرح کرد

روزی یک میلیارد؛ هزینه تولید یک فیلم معمولی!+اعلام رقم دستمزد استارهای زن و مرد سینما ⇐سعید خانی تهیه‌کننده روی آنتن زنده مطرح کرد

19 مهر 1405

سینماروزان: در هفته های اخیر هزینه تولید یک فیلم معمولی با دو سه بازیگر معمولی(!) روزی 1 میلیارد تومان شده...

هم باحجاب است و هم مدافع پدر ایرانی!/توصیف سمپاتیک رسانه سوپراصولگرا از فیلم «مراقب»

هم باحجاب است و هم مدافع پدر ایرانی!/توصیف سمپاتیک رسانه سوپراصولگرا از فیلم «مراقب»

23 شهریور 1405

سینماروزان: گرچه برخی رسانه‌های اصولگرا از ابتدای حضور فیلم مراقب محسن قرایی در فستیوال ونیز علیه این فیلم و سازنده‌‌اش...

نوشته‌ی بعدی
اکبر زنجانپور: تئاتر تبدیل شده به چیزی که دور هم بزنیم و بخندیم و یک پولی هم دربیاوریم

اکبر زنجانپور: تئاتر تبدیل شده به چیزی که دور هم بزنیم و بخندیم و یک پولی هم دربیاوریم

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدها

  • رامبد جوان با برنامه استعدادیابی "دوئت" میآید

    رامبد جوان با برنامه استعدادیابی “دوئت” میآید

    3665 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 1466 توئیت 916
  • از فیلم «مهمان مامان» تا سریال «بامداد خمار»/تغییر رنگ ماتیک گلاب آدینه برای مهرجویی/بهنوش بختیاری چه نوشت؟

    1312 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 525 توئیت 328
  • چرا سریال «بدنام» پرمخاطب شد؟ /چرا برخی تظاهر میکنند که آن را ندیده‌اند؟/یک فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی در ۶ بند توضیح داد

    224 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 90 توئیت 56
  • پایان فیلمبرداری سریال “تبعید” با شمایلی دیگر از محسن تنابنده

    155 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 62 توئیت 39
  • ۱۲+۱= پایانِ سریال «بدنام»!؟

    130 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 52 توئیت 33
  • سورپرایز مهران احمدی در سریال بامداد خمار/از شعبان استخوانی و پهلوان اکبر به افراسیاب

    81 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 32 توئیت 20
  • مرگ بازیگر “هتل کارتن”+عکس

    713 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 285 توئیت 178
  • اغاز به کار سامانه “بلیت”

    101 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 40 توئیت 25

آخرین مطالب

خانوم والده در مرز ۲۷۰میلیارد/زنده‌شور ۱۹۶میلیارد و استخر ۱۷۴میلیارد/اسکورت ۶۲میلیارد/سفینه نجات ۵۱میلیارد/بی‌‌دار مماس با ۲۰میلیارد/جانشین ۱۰میلیارد/بت ۳/۵میلیارد/بامبولک ۲میلیارد/من می‌ترسم دوروزه ۳۰۰ میلیون/کافه سلطان دوروزه ۱۵۰میلیون+آمار کامل فروش

افتتاحیه رسمی سینما مهر هماگ بجنورد 

درباره‌ی فیلم «بت» ساخته حمید نعمت‌الله؛ «کندو»ی مونث/ بایسیکل‌ران درونت را قورت بده و با انرژی ببین!

حمله‌ی رسانه‌ی اصولگرا به فیلم «بی‌دار» و توماج صالحی/پروژه‌ای ضدّامنیتی!؟/«بی‌دار» توماج صالحی یا «بی‌دار» سینمای ایران؟!

تسلیت به علی افشار همکار باسابقه

پولو بردار و در نرو؟! رونمایی از پوستر فیلم کمدی “بورسیه” با بازی جواد عزتی و امیر جعفری و…

در چهارمین حضور بین‌المللی؛ «سرزمین فرشته‌ها» راهی جشنواره‌ی فیلم‌های آسیایی بارسلون شد  

روایت هنر ایرانی در نمایشگاه “سرزمین سبز”

یک ملودرام خوب/نقطه‌نظر منتقد باسابقه درباره فیلم کوتاه “این تماس از زندان برقرار میشود”+ویدئو

از فیلم «مهمان مامان» تا سریال «بامداد خمار»/تغییر رنگ ماتیک گلاب آدینه برای مهرجویی/بهنوش بختیاری چه نوشت؟

تبلیغات

ویژه ها

«اکسیدان» 9میلیارد را رد کرد/«رگ خواب» در آستانه 5میلیارد فروش/«پا تو کفش من نکن» میلیاردی شد/«21 روز بعد» 800 میلیون را رد کرد/«..5عصر» از 8 میلیارد عبور کرد+آمار کامل فروش
خبر

خانوم والده در مرز ۲۷۰میلیارد/زنده‌شور ۱۹۶میلیارد و استخر ۱۷۴میلیارد/اسکورت ۶۲میلیارد/سفینه نجات ۵۱میلیارد/بی‌‌دار مماس با ۲۰میلیارد/جانشین ۱۰میلیارد/بت ۳/۵میلیارد/بامبولک ۲میلیارد/من می‌ترسم دوروزه ۳۰۰ میلیون/کافه سلطان دوروزه ۱۵۰میلیون+آمار کامل فروش

1 آبان 1405

سینماروزان: در صدر آمار فروش هفتگی دو فیلم‌ خانوم والده و بی‌دار قرار گرفته اند و بعد از آنها سفینه...

ادامه مطلبDetails
درباره‌ی فیلم «بت» ساخته حمید نعمت‌الله؛ «کندو»ی مونث/ بایسیکل‌ران درونت را قورت بده و با انرژی ببین!

درباره‌ی فیلم «بت» ساخته حمید نعمت‌الله؛ «کندو»ی مونث/ بایسیکل‌ران درونت را قورت بده و با انرژی ببین!

30 مهر 1405
حمله‌ی رسانه‌ی اصولگرا به فیلم «بی‌دار» و توماج صالحی/پروژه‌ای ضدّامنیتی!؟/«بی‌دار» توماج صالحی یا «بی‌دار» سینمای ایران؟!

حمله‌ی رسانه‌ی اصولگرا به فیلم «بی‌دار» و توماج صالحی/پروژه‌ای ضدّامنیتی!؟/«بی‌دار» توماج صالحی یا «بی‌دار» سینمای ایران؟!

30 مهر 1405
یک ملودرام خوب/نقطه‌نظر منتقد باسابقه درباره فیلم کوتاه "این تماس از زندان برقرار میشود"+ویدئو

یک ملودرام خوب/نقطه‌نظر منتقد باسابقه درباره فیلم کوتاه “این تماس از زندان برقرار میشود”+ویدئو

29 مهر 1405
بهنوش بختیاری و گلاب آدینه

از فیلم «مهمان مامان» تا سریال «بامداد خمار»/تغییر رنگ ماتیک گلاب آدینه برای مهرجویی/بهنوش بختیاری چه نوشت؟

29 مهر 1405
متعاقب ممنوع‌کاری دوساله/ استقبال از اکران «من می‌ترسم»؛ فیلم تازه‌ی الناز شاکردوست  

متعاقب ممنوع‌کاری دوساله/ استقبال از اکران «من می‌ترسم»؛ فیلم تازه‌ی الناز شاکردوست  

29 مهر 1405
فیلم کافه سلطان

یه گوشه از زندگی⇐رونمایی از تیزر فیلم “کافه سلطان” با بازی آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی نیا و…+ویدئو 

29 مهر 1405
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی

© 2023 ژورنال سینما - تمام حقوق محفوظ است طراحی سایت توسط آنیل طراح

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
برای ما ژورنال چیز دیگریست و برای خیلی‌ها، چیز دیگر
ما به منظور دیگری ژورنالیست شدیم و آنها به‌منظور دیگری در این حرفه‌اند...