• مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
چهارشنبه 11 تیر 1404
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
ژورنال سینما
  • مرام‌نامه
  • شبکه های اجتماعی
  • سفارش آگهی
  • تماس با ما
  • درباره ما
تبلیغات
خانه گزارش

در بیانیه بلندبالای سازندگان “رستاخیز” بیان شد⇐آقای وزیر! به‌جای مبهم‌گویی درباره حکم دیوان عدالت اداری توضیح دهید

14 شهریور 1395
در گزارش
0 0
A A
0
“رستاخیز” توقیف شد!!!

رستاخیز

 سینماژورنال: سخنان روز گذشته علی جنتی وزیر ارشاد درباره “رستاخیز” و اینکه وی بوده که کمک کرده به جذب اسپانسر برای تولید این فیلم(اینجا را بخوانید) با واکنش دست اندرکاران این فیلم توقیفی روبرو شده است.

به گزارش سینماژورنال دست اندرکاران “رستاخیز” با ارسال بیانیه‌ای بلندبالا و با زیر ذره بین بردن تک تک جملات جنتی از وی خواسته اند که درباره حکم صادر شده توسط دیوان عدالت اداری توضیح دهد.

متن کامل بیانیه سازندگان “رستاخیز” را بخوانید:

پیرو صدور حکم شماره 1114 دادگاه دیوان عدالت اداری در مورد شکایت تهیه کننده فیلم “رستاخیز” از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، جناب آقای دکتر علی جنتی در تاریخ 13/06/1395 در حاشیه همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید در کتابخانه ملی ، سخنانی را در این خصوص خطاب به خبرنگاران در محورهای ذیل بیان کردند :

  • … “گاهی برای برخی فیلم ها چند اصلاحیه میخورد ، این دلیلی بر این نیست که اعلام اصلاحیه روی فیلم به منزله توقیف و لغو مجوز آن است. بعداز اعلام اصلاحیه عوامل فیلمها درصدد برطرف کردن برآمده و سریعاً اقدام کردند ، ما هم پس از انجام اصلاحیه ، اجازه ادامه اکران داده ایم.

پاسخ) سازندگان فیلم رستاخیز هیچگاه ادعا نکرده اند که فیلم فوق توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف و مجوز آن باطل شده است. آنچه در نامه معاونت سازمان سینمایی به شماره 69/94/154/م در تاریخ 24/04/1394 قید گردیده ، تعلیق و توقف نمایش عمومی فیلم “رستاخیز” است که تا این تاریخ ، که شانزده ماه از آن سپری شده است ! اصلاحیه مورد ادعای وزیر محترم (تاباندن هاله نور بر سیمای مبارک حضرت ابوالفضل العباس(ع)) علی رغم مکاتبه انجام شده با سازمان سینمایی ، تاکنون به صورت کتبی و رسمی به تهیه کننده فیلم فوق اعلام نشده است ! در شرایطی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با پایین کشیدن این اثر عاشورایی از پرده اکران ، همه مجوزهای قانونی اعم از پروانه های ساخت و نمایش و مسئولیت های حقوقی ناشی از آن را نادیده گرفته ، بدیهی است که اعلام اصلاحیه از طریق رسانه ها و بطور شفاهی عاری از وجاهت قانونی است و ایضاً می تواند به فراخور مصلحت از سوی مسئولان ، نادیده انگاشته شود !

 

  • “تنها حوزه علمیه بیش از بیست و پنج ایراد به این فیلم (رستاخیز) گرفته بود که ما تا حدودی از آن گذشتیم”

پاسخ) ایراد های پنچ گانه وزیر محترم از سوی برخی از علما و کارشناسان در خصوص فیلم “رستاخیز “، نه از سوی سازندگان این فیلم و نه از سوی سازمان سینمایی نادیده انگاشته نشد. ایرادهای فوق پس از موفقیت فیلم مزبور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر در سال 1392 و کسب 9 سیمرغ بلورین ، از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی، مطرح گردید. پس از شرفیابی ریاست سازمان سینمایی و سازندگان فیلم “رستاخیز” به محضر برخی مراجع عالیقدر عظام ، اصلاحات مورد اشاره با حضور دو روحانی عالم و کارشناسان دانشگاهی در حوزه علوم دینی و تاریخی به نمایندگی از سوی یکی از مراجع محترم صورت گرفت و پس از تایید رییس سازمان سینمایی و معاونت نظارت و ارزشیابی  به شورای پروانه نمایش (با عضویت رسمی یک روحانی عالم و کارشناس دینی) عرضه و پروانه نمایش آن با امضاء کلیه اعضا در تاریخ 24/04/1393 صادر گردید.

 

  • “عوامل این فیلم از ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند که در مورد این فیلم نظریه تمام مراجع را کسب کرده اند ، در حالیکه بعداً مشخص شد این صحبت آنها صحت نداشت و تنها نظر چند نفر اخذ شده بود.”

پاسخ) ادعای وزیر محترم درخصوص کسب نظریه تمام مراجع عظام درباره این فیلم توسط سازندگان فیلم “رستاخیز” کاملاً نادرست و فاقد مستندات است. وزیر محترم پاسخ دهند که آیا کسب نظریه تمام مراجع عالیقدر در امور جاری و اجماع فقهی در آرای فوق امکان پذیر است ؟ مگر صدور مجوز در اموری مانند تجارت ، صنعت ، خدمات و … بر عهده دوایر و ساختارهای دولتی نیست ؟ اگر کسب مجوز و تایید علما در حوزه های دین ، تاریخ و دیگر علوم و هزاران حرفه متنوع اقتصادی و فرهنگی بر عهده فعالان در این امور باشد ؛ پس فلسفه ی وجودی سازمان های دولتی و ایضاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست ؟ سازندگان فیلم “رستاخیز” به قصد ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و با افتخار به پویایی فقه شیعه و احترام به جایگاه بلند مراجع عالیقدر ، فیلم فوق را مطابق با فتاوای مرحوم حضرت آیت الله امام خمینی (ره) ، حضرت آیت الله خامنه ای ، حضرت آیت الله سیستانی ، مرحوم حضرت آیت الله خویی (ره) ، مرحوم حضرت آیت الله بهجت (ره)  و … ساخته اند ؛ حال آنکه در کلام آقای وزیر آمده است : ” ادعای سازندگان رستاخیز در کسب نظریه تمام مراجع صحت نداشت و تنها نظر چند نفر اخذ شد” ، ارجاع وظایف دستگاه عریض و طویل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آحاد و فعالان در عرصه فرهنگ و هنر ، آن هم در بخش خصوصی ؛ نوعی فرافکنی و گریز از مسئولیت های حقوقی و قانونی است.

 

  • بیشتر مراجع محترم و علما و برخی شخصیت های دینی و مذهبی تاکیدشان این بود که باید چهره مبارک حضرت ابوالفضل العباس (ع) پوشانده شود که ما هم چندین ماه پیش به عوامل این فیلم اعلام و راهکار هم ارائه دادیم که روی چهره مبارک آن حضرت نور بزنند ولی آنها نه تنها این کار را نکردند بلکه اقدام به شکایت کردند.”

پاسخ) سازندگان فیلم “رستاخیز” از دو زاویه به وضعیتی که این فیلم بر اثر عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن دچار شده است می نگرند.

اول : بررسی و رسیدگی کارشناسانه به خسارت های ناشی از تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایین کشیدن فیلم فوق از پرده اکران .

دوم : بررسی و رسیدگی کارشناسانه به نحوه اکران مجدد فیلم مزبور و توجه به جوانب شرعی ، فنی و هنری و افکار عمومی .

لازم به توضیح است که مراجعه به دیوان عدالت اداری و تظلم خواهی از محکمه قضایی در موضوع “اول” صورت گرفته است. وزیر محترم پاسخ دهند که اگر راهکار خلاقانه ایشان مبنی بر “تاباندن هاله نور” با سرعتی که مدنظر ایشان بود ، عملی می نمود ، پس برگزاری دهها جلسه کارشناسی با حضور معاونان و کارشناسان آن وزارتخانه و مسئولان سازمان امور سینمایی با چه هدفی برگزار گردید؟ آیا جز این است که این توصیه شتابزده که از منظر غالب کارشناسان سینمایی و شخصیت های فرهنگی، تبعات زیادی خواهد داشت دامنگیر فیلم، سینمای ایران و مدیریت سینمای کشور خواهد بود؟

 

  • ” 57 درصداز بودجه این فیلم “رستاخیز” با مشارکت کسانی تامین شده که اصلاً دنبال برگشت پولشان نیستند. 35 درصد آنها خیرین کویتی هستند که خودم یکی از کسانی بودم که بیشترین تلاش را کردم تا آنها را برای اسپانسر برای این فیلم دعوت کنم. 22 درصد از هزینه این فیلم توسط خَیِری در داخل کشور تامین شده است ، حالا تیم سازنده به دنبال چه چیزی از باقی این 57 درصد هستند ، به نظر می رسد بیشتر به دنبال مسائل مادی موضوع هستند تا معنوی.”

پاسخ) شرکای فیلم “رستاخیز” گرچه با هدف خدمت به فرهنگ اهل بیت علیه السلام به مجوزهای رسمی دولت جمهوری اسلامی ؛ و سینمای ایران اعتماد کرده اند لاکن عرضه این اثر عاشورایی در جهان و اکران آن در ایران که خاستگاه اصلی شیعیان است خواسته ی آنهاست. ادعای جناب آقای جنتی مبنی بر اینکه :  ” شرکای فیلم رستاخیز در خصوص این فیلم ادعای مالی ندارند“ و صرفا حامی یا اسپانسر بودند کاملاً عاری از حقیقت است. اگر جناب آقای دکتر جنتی جز این می اندیشند با جلب نظر کتبی و رسمی شرکاء فیلم “رستاخیز” مبنی بر صرف نظر از سرمایه گذاری در فیلم فوق ، حداقل بیش از نیمی از تعهدات حقوقی که بر عهده تهیه کننده فیلم مزبور است را مرتفع کنند.

***

با توجه به برخی موارد متناقض و ایرادات اساسی در بیانات وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین ایراد اتهام به سازندگان فیلم “رستاخیز” پاسخ های ذیل ضروری است.

عجیب است که جناب آقای دکتر جنتی با سوابق طولانی در عرصه مدیریت سیاسی و اجرایی ، خدمتگذاران در عرصه فرهنگ و هنر را با درشت گویی و افترا به کیسه دوختن به مادیات و دور شدن از معنویات می نوازند!!!

به‌جا بود جناب وزیر بجای اینگونه ادبیات پُر ابهام، در مورد حکم صادر شده از سوی شعبه اول دیوان عدالت اداری مبنی بر تخلف صورت گرفته در تعلیق فیلم سینمایی “رستاخیز” توضیح می دادند.

سازندگان فیلم “رستاخیز” با توکل بر خداوند سبحان بر باور خود ایستادگی خواهند کرد و اعاده “حق الناس” را وظیفه خود می دانند.

کشتی فرهنگ و هنر ، بی چراغ هدایت به ساحل نجات نمی رسد.

* سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی در آیین رونمایی از فیلم رستاخیز و مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر (1392) در ویدئو پیوست ، لینک سایت آپارات  http://www.aparat.com/v/R5eTu

پیوند کوتاه: https://www.cinemajournal.ir/?p=28064
image_print
برچسب ها: احمدرضا درویشتقی علیقلی زادهرستاخیزعلی جنتی
نوشته قبلی

هشدارهای اولین مدیر شبکه 3⇐دیگر نمی‌شود بر اساس تفکرات خودمان صداو سیما را اداره کنیم/خط قرمزها نمی‌تواند خط قرمزهای ۳۰ سال پیش باشد

نوشته‌ی بعدی

ادعای یک نماینده مجلس⇐”…سالوادور” صادرات فرهنگی جمهوری اسلامی است

مطالب مرتبط

مختارنامه

چرا سریال «مختارنامه» بی‌سروصدا، روی آنتن رفت؟

6 تیر 1404

سینماروزان: برخلاف یکی دو سال گذشته که در بازپخش عاشورایی ترین محصول تلویزیون، حرف و حدیث پیش می‌آمد امسال آیفیلم...

عباس صالحی، رائد فریدزاده، محمدمهدی عسگرپور، علی دهکردی

ذکر خیر بدحجاب و بی‌حجاب توسط وزیر ارشاد

6 تیر 1404

سینماروزان: عباس صالحی وزیر ارشاد به تازگی و همراه با رائد فریدزاده رییس سینما، دیداری با روسای خانه سینما داشته...

جعفر پناهی-دستیار اسبق کیارستمی- نخل طلای جشنواره کن۲۰۲۵ را از بازیگر آثار کیارستمی گرفت!/فیلم روستایی؛ بازنده‌ی مطلق!

جعفر پناهی-دستیار اسبق کیارستمی- نخل طلای جشنواره کن۲۰۲۵ را از بازیگر آثار کیارستمی گرفت!/فیلم روستایی؛ بازنده‌ی مطلق!

3 خرداد 1404

سینماروزان: ساعاتی بعد از انتشار لیست کامل آرای منتقدان اسکرین‌دیلی که با صدرنشینی «تصادف ساده» همراه بود(اینجا را بخوانید) جعفر...

نوشته‌ی بعدی
من سالوادور نیستم

ادعای یک نماینده مجلس⇐"...سالوادور" صادرات فرهنگی جمهوری اسلامی است

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ویژه ها

مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!
ویژه

مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!

9 تیر 1404

سینماروزان: بامداد بیات و شهنام شب‌پره دو آهنگساز ایرانی برآمده از دو خانواده نام‌آشنا در موسیقی، مرحوم شدند.   بامداد...

ادامه مطلب
چرا رائد فریدزاده به استودیوی برنامه‌ی تلویزیونی «هفت» نرفت؟/افخمی کدام پرسش اصلی را نپرسید؟

چرا رائد فریدزاده به استودیوی برنامه‌ی تلویزیونی «هفت» نرفت؟/افخمی کدام پرسش اصلی را نپرسید؟

7 تیر 1404
مختارنامه

چرا سریال «مختارنامه» بی‌سروصدا، روی آنتن رفت؟

6 تیر 1404
فریبرز عرب نیا

بازگشت فریبرز عرب‌نیا به ایران 

5 تیر 1404
جبران ریزش ۹۰درصدی گیشه‌ی سینماهای «ایران» با نیم‌بها کردن بلیت در «تهران»!؟

جبران ریزش ۹۰درصدی گیشه‌ی سینماهای «ایران» با نیم‌بها کردن بلیت در «تهران»!؟

2 تیر 1404
ناصر تقوایی

ناصر تقوایی، هویت ملی و فیلمنامه‌ی «مسجد جامع خرمشهر»!/حرفهای خالق «ای ایران» را بخوانید 

26 خرداد 1404
درگذشت امیر مجاهد کارگردان فیلمهای «بوی گندم»، «شب غریبان» و...

درگذشت امیر مجاهد کارگردان فیلمهای «بوی گندم»، «شب غریبان» و…

24 خرداد 1404

پربازدیدها

  • مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!

    مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!

    50 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 20 توئیت 13
  • چرا علی حاتمی نتوانست فیلم پیامبر(ص) را بسازد؟/سرمایه تولید «ضیافت»کیمیایی را سعید امامی داد یا …؟/دلیل مخالفت بیضایی با حضور نیکی کریمی در «سگ کشی» چه بود؟/چرا گلشیفته حتی با تب چهل درجه هم میخواست جلوی دوربین برود؟/چرا شهاب حسینی فیلمنامه‌ی پیشنهادی را سیاه کرد؟/در ساحل خزر بین گلزار و ایرج قادری چه گذشت؟

    48 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 19 توئیت 12
  • مرگ امیر سماواتی؛ تهیه‌کننده‌‌ای که از «مسابقه محله» و «کافه ترانزیت» و «ساکن طبقه وسط» رسید به بازیگری در «زخم کاری»!

    38 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 15 توئیت 10
  • چرا سریال «مختارنامه» بی‌سروصدا، روی آنتن رفت؟

    38 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 15 توئیت 10
  • …و بالاخره داریم می‌رسیم به اکران؟⇐رونمایی از تیزر فیلم‌ «پیرپسر» با بازی لیلا حاتمی، حسن پورشیرازی، حامد بهداد و‌…+فیلم

    40 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 16 توئیت 10
  • سوژه فصل دوم سریال «وحشی» لو رفت؟/یک روزنامه قدیمی گزارش داد

    36 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 14 توئیت 9
  • درگذشت امیر مجاهد کارگردان فیلمهای «بوی گندم»، «شب غریبان» و…

    34 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 14 توئیت 9
  • بازگشت فریبرز عرب‌نیا به ایران 

    31 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 12 توئیت 8

آخرین مطالب

مصائب مریم معترف بازیگر زن «آپارتمان شماره سیزده»/جنگ دوازده روزه، خانه‌ام را ويران کرد

پخش قسمت اول «کارناوال» ۱۸ تیر از فیلم‌نت

فیلم «سودابه» در سینما آنلاین فیلم نت

مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!

قیمت بلیت این فیلم را نصف کنید!/درخواست تهیه‌کننده «دایناسور» پرفروش‌ترین فیلم سال

«بازی مرکب» را در شبکه خانگی تماشا کنید/ انتشار دوبله اختصاصی «بازی مرکب» از دوازده تیرماه

زمان پخش سریال «از یاد رفته» از فیلم نت مشخص شد

اسرار عمارت نفرين شده!⇐رونمایی از آنونس رسمی سریال «شکارگاه» با بازی پرویز پرستویی، الهام پاوه نژاد، سوگل خلیق، مهدی حسینی نیا و…+فیلم

طناب دار دور گردن نصرت کریمی به‌خاطر ساخت «محلل»؟؟/دامادش توضیح داد

داریوش خنجی؛ فیلمبرداری با دید برجسته هنری و تسلط فنی /در نشست نقد کتاب خنجی چه گذشت؟   

تبلیغات

ویژه ها

مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!
ویژه

مرگ دو آهنگساز؛ یکی از خاندان شب‌پره و دیگری از خاندان بیات!

9 تیر 1404

سینماروزان: بامداد بیات و شهنام شب‌پره دو آهنگساز ایرانی برآمده از دو خانواده نام‌آشنا در موسیقی، مرحوم شدند.   بامداد...

ادامه مطلب
چرا رائد فریدزاده به استودیوی برنامه‌ی تلویزیونی «هفت» نرفت؟/افخمی کدام پرسش اصلی را نپرسید؟

چرا رائد فریدزاده به استودیوی برنامه‌ی تلویزیونی «هفت» نرفت؟/افخمی کدام پرسش اصلی را نپرسید؟

7 تیر 1404
مختارنامه

چرا سریال «مختارنامه» بی‌سروصدا، روی آنتن رفت؟

6 تیر 1404
فریبرز عرب نیا

بازگشت فریبرز عرب‌نیا به ایران 

5 تیر 1404
جبران ریزش ۹۰درصدی گیشه‌ی سینماهای «ایران» با نیم‌بها کردن بلیت در «تهران»!؟

جبران ریزش ۹۰درصدی گیشه‌ی سینماهای «ایران» با نیم‌بها کردن بلیت در «تهران»!؟

2 تیر 1404
ناصر تقوایی

ناصر تقوایی، هویت ملی و فیلمنامه‌ی «مسجد جامع خرمشهر»!/حرفهای خالق «ای ایران» را بخوانید 

26 خرداد 1404
درگذشت امیر مجاهد کارگردان فیلمهای «بوی گندم»، «شب غریبان» و...

درگذشت امیر مجاهد کارگردان فیلمهای «بوی گندم»، «شب غریبان» و…

24 خرداد 1404
سامانه جامع رسانه‌های کشور
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی

© 2023 ژورنال سینما - تمام حقوق محفوظ است طراحی سایت توسط آنیل طراح

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • خبر
  • رک و راست
  • شیروانی داغ
  • گزارش
  • گفتگو
  • گوناگون
  • یادداشت
  • یک سکانس سینمایی
برای ما ژورنال چیز دیگریست و برای خیلی‌ها، چیز دیگر
ما به منظور دیگری ژورنالیست شدیم و آنها به‌منظور دیگری در این حرفه‌اند...

خوش آمدید!

وارد ناحیه کاربری خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم