1

معرفی معاون فرهنگی تازه‌ی فارابی/جانشین تهیه‌ی فیلم آقازاده‌ی حاتمی‌کیا وارد شد

سینماروزان: بالاخره و بعد از مدتها مسعود احمدیان از معاونت فرهنگی فارابی حذف شد و یک نیروی تازه به جای وی قرار گرفت.

 

حامد جعفری مدیر فارابی «اویس طوفانی اصل» را به عنوان «سرپرست معاونت فرهنگی فارابی» معرفی کرد.

 

« نیاز روزافزون به تقویت نقش‌آفرینی بنیاد در مسیر اعتلای سینمای ایران، با بهره‌گیری از ظرفیت‌ سینماگران، نخبگان و فعالان عرصه هنر، در مسیر ارتقاء سرمایه‌های فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسانی، فکری و ساختاری موجود، در انجام مسئولیت‌های محوله» بخشی از وظایف و ماموریت‌هایی است که مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در حکم طوفانی خواستار آنها شده است.

 

در خبر رسمی ارائه شده از سوی فارابی، اویس طوفانی را چنین شرح داده‌اند: «اویس طوفانی دانش ‌آموخته رشته‌های اقتصاد و مدیریت رسانه با تمرکز بر موضوع اقتصاد سینما در مقطع دکتری است. طوفانی همچنین در چندین اثر سینمایی و مستند به عنوان مجری طرح و تهیه‌کننده نقش‌آفرینی کرده و عضو انجمن تهیه‌کنندگان فیلم سینمایی تهران است. طی سال‌های زیادی به عنوان روزنامه‌نگار در رسانه‌های مختلف مشغول به فعالیت بوده و در سوابق کاری‌اش، برگزاری رویدادها و جشنواره‌های فرهنگی هنری متعددی به چشم می‌خورد.»

 

اینکه اویس طوفانی اصل کدام رویدادها را برگزار کرده و در کدام رسانه‌ها روزنامه‌نگاری کرده، اعلام نشده با این حال آنچه از اویس طوفانی در خاطرمان هست فقط جانشینی تهیه‌کنندگی فیلم «شب طلایی»ساخته یوسف حاتمی‌کیا-فرزند ابراهیم- است و در عین حال نام وی به عنوان روابط عمومی فیلم‌ «شب یلدا»ی کیومرث پوراحمد به چشم می‌خورد.

تهیه‌کننده فیلم «شب طلایی»، ابراهیم حاتمی‌کیا بود و اویس طوفانی اصل، جانشین او بود.  ابراهیم حاتمی‌کیا در پیامی به نشست خبری «شب طلایی» در فجر۴۰ گفته بود: «همه‌ی کار برعهده‌ی اویس طوفانی و بهادر مهرجو بوده!»

یوسف حاتمی‌کیا نیز با تایید حرف پدر گفته بود: کار اصلی با اویس طوفانی و بهراد مهرجو بود اما چون کارت تهیه‌کنندگی نداشتیم از نزدیکترین کسی که داشتم – یعنی پدرم – خواستم که این کار را انجام دهد!

معاونت فرهنگی فارابی گلوگاه توزیع بودجه برای تولید فیلم است که در سالهای اخیر بابت توزیع بودجه بر شماری آثار مناقشه برانگیز و اغلب شکست‌خورده در ارتباط با مخاطب، با نقد سینماگران باسابقه روبرو بوده. باید دید این آقای اویس طوفانی می‌تواند همچون اویس قرنی که بدون دیدن پیامبر(ص)، عاشق او شد و در جنگ صفین پا در رکاب علی(ع) جنگید، با حمایت از سینمای مستقل ایران، دربرابر رانتخواران بایستد و بجنگد؟