1

علیرضا رییسیان با صدور شکواییه‌ای طرح کرد⇐چرا اداره نظارت سازمان سینمایی با افتخار پروانه نمایش یک اثر ضدجاسوسی را لغو کرد؟!/این خلاف آشکاری است که در برابر اظهارات رییس جمهور انجام شده/آقای صالحی امیری! به این خلاف که رییس سازمان سینمایی با لبخند نظاره‌گر آن است، رسیدگی کنید

سینماروزان: مدتی پیش خبر عرضه فیلم سینمایی «پرونده هاوانا» در شبکه نمایش خانگی در حالی در رسانه ها منتشر شد که قریب به دوازده سال از تولید این فیلم میگذشت.

به گزارش سینماروزان سرانجام پس از سالها انتظار و بدون اکران عمومی، شورای نمایش خانگی هفته گذشته مجوز عرضه این فیلم اجتماعی را صادر نمود اما “پرونده هاوانا” در تاریخی که پیش از این در رسانه ها اعلام شده بود عرضه نشد تا این سوال بزرگ از ذهن مخاطبین عبور کند که چرا جلوی عرضه آن گرفته شد؟

متن شکواییه علیرضا رئیسیان کارگردان این فیلم را در ادامه می خوانید:

به كدام ملت است اين!؟
به کدام دولت است این!؟
هنگاميكه رئيس محترم دولت تدبير واميد دو روز پيش و در افتتاحيه نمايشگاه مطبوعات،در دفاع از آزادى بيان عنوان نمودند كه ” نشكنيد قلم ها را و بريده نكنيد زبان ها را” با خودم فكر كردم كه يك طرف اين جملات معلوم است و آنها كسانى هستند كه قلم و زبان و انديشه را در اختيار هنر خود دارند ولى طرف ديگر كه قلم را مى شكند و زبان را مى برد مجهول است!
تا ديروز كه معاون نظارتى سازمان سينمایي بدون هيچ توضيحى پروانه نمايش مصوب شوراى تحت مديريت خود را لغو كردند فهميدم آنکه تيغ به دست دارد كيست!
مدیری که در حصار خوش خدمتى، همچون آب خوردن حاصل زحمت و خون دل جمعى از فرهيختگان سينما را توقيف كرده وخلاف تمام قوانين عمل می کند.
فيلم “پرونده هاوانا” با مضمونى هشدار دهنده به نقش مخرب بيگانگان و همدستى مزدوران داخلى براى جلوگيرى از پيشرفت علمى كشور در قالب داستانى جذاب مى پردازد همان اتفاقى كه بارها در كشور شاهد آن بوديم و آخرين نمونه آن ترور دانشمندان هسته ای مان بود.
اين فيلم كه محصول سال ١٣٨٣است در جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت دو سیمرغ شد و پروانه نمايش داخل و خارج گرفت . همچنین توسط بخش بين الملل بنیاد فارابى در قسمت مسابقه اصلی شش جشنواره جهانى حضور داشت و مورد استقبال بالای مخاطبان این کشورها قرار گرفت. سپس در دولت نهم مجدداً پروانه نمايش اخذ نمود و هفته پيش نيز پروانه نمايش خانگى آن بدون هيچ مميزى تائيد شد ، دقت كنيد؛ سه بار تائيديه كه آخرين آن در همين دولت تدبير و اميد صورت گرفته است ولی از نمایش آن جلوگیری بعمل آمد.
وحالا پرسش اين است كه چه كسى تبر برداشته و قلم مى شكند و خلاف آشكار در برابر اظهارات رئيس جمهور كه بالاترين مقام ادارى و اجرایی است را با افتخار انجام داده و رئيس سازمان سينمائي هم با لبخند ، فقط نظاره گر است؟!
اگر اينگونه آثار در كشور و سينما كمتر ساخته مى شوند يك دليل بيشتر ندارد و آن هم حاصل رفتار سلیقه ای مديران ناکارآمد است؛ و بجاى این فیلم ها در مراکزی که باید به عرضه تولیدات فرهنگی-هنری ارزشمند کشور بپردازند پر شده از آثار سطحى كه آمار فروش را براى ارائه بيلان كار به رؤسا و توجيه مميزى كور آماده كند.
در سه سال گذشته فیلمهایی مانند “رستاخیز”٬ “خانه پدری”٬‌ “عصبانی نیستم” و “پرونده هاوانا” که همه آنها دارای شاخصه های هنری و سینمایی می باشند بعد از گرفتن پروانه نمایش توقیف شده اند.
اینک از جناب دکتر صالحی٬ عمیقا خواهشمندم که به مساله عدم نمایش «پرونده هاوانا» پس از گرفتن پروانه نمایش رسیدگی نموده و برای روشن شدن اذهان نتیجه را اعلام نمایند. در پناه حق.

پرونده هاوانا نیکی کریمی امین تارخ
نیکی کریمی و امین تارخ در نمایی از “پرونده هاوانا”