1

رئیس سینمای حوزه هنری مطرح کرد⇐سعی می‌کنیم هم با فیلم‌اولی‌ها کار کنیم و هم با سینماگران حرفه‌ای و پیشکسوت!/جشنواره فجر  مهم است، اما همه سینما نیست!/جشنواره تابع وضع موجود سینماست و نمی‌تواند فراتر از آن حرکت کند!

سینماروزان/زهرا منصوری: در نظر داریم هم با پیشکسوتان باتجربه و حرفه‌ای که آزمون پس داده و افتخاراتی را کسب کرده‌اند، کار کنیم و هم به فیلمسازانی که کارهایی را در گذشته انجام داده‌اند، کمک کنیم تا جایگاهشان تثبیت شود. در عین حال از فیلم‌اولی‌ها هم حمایت و به آن‌ها اعتماد می‌کنیم تا فیلم‌شان را بسازند.

حمیدرضا جعفریان مدیر سازمان سینمایی حوزه هنری با بیان مطلب فوق به خبرگزاری مهر گفت: به جز جریان تولید در فضای سینما، در فضای تولید سریال برای تلویزیون و شبکه نمایش خانگی ورود کرده‌ایم که هم‌اکنون برخی از آن‌ها در مرحله تولید، پیش‌تولید و نگارش فیلمنامه است. در این زمینه هم برنامه‌هایی برای همکاری با نهادهای دیگر داریم.

وی تاکید کرد: تمام این اتفاقات مرهون همکاری و همیاری ریاست حوزه هنری و اعتمادی است که ایشان به همکاران خود کرده‌اند و باعث شد موانع را رد کنیم. یکی دیگر از مؤلفه‌های جریان تولیدی که ما سعی کرده‌ایم آن را از بین ببریم، فیلمنامه و طرح خوب است. در حقیقت تلاش می‌کنیم ایده‌های ناب را با نگاه به تولید و به سرانجام رساندن کارها، جلو ببریم. به گونه‌ای که سال آینده دست ما در ایده، سوژه و کتاب برای اقتباس پُر است.

رییس سازمان سینمایی حوزه هنری درباره مؤلفه دیگری که به حوزه تولید ارتباط دارد، گفت: شکل‌گیری یک تیم هماهنگ و حرفه‌ای در یک کار سینمایی که شامل نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده و پژوهشگر می‌شود، جزو موانع جدی برای تولید بوده است که ما در یک‌سال اخیر تلاش کرده‌ایم روی آن متمرکز شویم. بخشی از توفیقات دوستان ما امسال در این زمینه بوده است و همچنان قصد داریم این مسیر را ادامه دهیم.

جعفریان ادامه داد: فیلمسازان خوب در کشور زیاد داریم. اما لزوماً همه فیلمسازان با دغدغه‌ها و مسائل مدنظر ما که برگرفته از میراث و هویت حوزه هنری است، همراه نیستند و تقویت و تشکیل گروه‌های فیلمسازی همسو و همراه یکی از اهداف میان‌مدت ماست. همچنین برای بلندمدت در نظر داریم مأموریتی را که باشگاه فیلم سوره در معرفی استعدادهای جوان دنبال می‌کند، توسعه دهیم تا جریان پایداری از تولید شکل گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، عنوان کرد: حوزه هنری در این ۴۰ سال نزدیک به ۱۵۰ فیلم سینمایی تولید کرده و مشخص است که چه اهدافی را دنبال می‌کند، چه سیاستی دارد و چه مضامینی مدنظرش است. در حقیقت بیشتر مضامینی که حوزه به آن می‌پردازند، مسائل ملموس جامعه و انقلاب اسلامی است.

رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری با اشاره به اینکه این سازمان در همکاری با فیلمسازان، مؤلفان و هنرمندان قائل به یک تنوع است، اظهار کرد: ما نه اصرار داریم که با فیلم‌اولی‌ها کار کنیم و نه تاکید داریم با کسانی کار کنیم که حرفه‌ای و پیشکسوت این حوزه هستند. بلکه بیشتر به دنبال چینش سبد متنوعی هستیم. البته امسال طی یک اتفاقی خالقان ۴ اثری که از حوزه هنری در جشنواره فیلم فجر حضور دارند، همگی فیلمساز دوم هستند، اما برای سال بعد در نظر داریم هم با پیشکسوتان باتجربه و حرفه‌ای که آزمون پس داده و افتخاراتی را کسب کرده‌اند، کار کنیم و هم به فیلمسازانی که کارهایی را در گذشته انجام داده‌اند، کمک کنیم تا جایگاهشان تثبیت شود. در عین حال از فیلم‌اولی‌ها هم حمایت و به آن‌ها اعتماد می‌کنیم تا فیلم‌شان را بسازند.

جعفریان در ادامه با بیان اینکه بدیهی است که جشنواره فیلم فجر جایگاه مهمی در سینمای ایران و تولید و اکران فیلم‌ها دارد، گفت: هویت جشنواره فیلم فجر و اعتبار آن بر هنرمندان، منتقدان و مخاطبان سینما پوشیده نیست. این جشنواره با همه فراز و نشیب‌ها در سال‌های مختلف همیشه الهام‌بخش بوده و سینماگران به نوعی برنامه خود را تنظیم می‌کردند تا به جشنواره برسند.

وی توضیح داد: اگرچه به هر دوره این جشنواره انتقادهایی از جمله تکرار ژانر و یک‌دست‌بودن آثار وارد بوده است، اما جشنواره تابع وضع موجود سینماست و نمی‌تواند فراتر از آن حرکت کند. با همه این تفاسیر جشنواره فیلم فجر نقش راهبردی و تأثیرگذاری در بلندمدت دارد و با اعتبارش می‌تواند به فیلمسازان و اکوسیستم سینما چه از نظر محتوا و مضمون و چه به لحاظ قالب و ژانر جهت بدهد. در حقیقت این جشنواره با ابزارهایی که در اختیار دارد، فیلمساز را تشویق می‌کند که فیلمش را به گونه‌ای بسازد که جایزه ببرد و دیده شود.

رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری بیان کرد: اگرچه جشنواره فیلم فجر مهم و تأثیرگذار است، اما همه سینما نیست. چراکه اکثر فیلم‌هایی که در طول یک‌سال تولید می‌شوند، راهی جشنواره نمی‌شوند. در حالی که باید به آن آثار نیز توجه و از آن‌ها حمایت شود.

جعفریان در پایان با بیان اینکه سازمان سینمایی حوزه هنری علاوه بر احیای جریان تولید در عرصه توزیع نیز برنامه جدی دارد، مطرح کرد: راه‌اندازی سازوکار یکپارچه توزیع و نمایش، توسعه عادلانه زیرساخت‌های سینمایی، تنوع سازوکارهای پخش و شکستن کلیشه‌های مرسوم اکران در سینمای ایران از برنامه‌های در دست اقدام ماست که با جدیت دنبال می‌کنیم.