1

اوج مجددا پشت مهدویان!

سینماروزان: چند روز بعد از انتشار خبر توقف تولید فیلم “خون سهراب”محمدحسین مهدویان، حالا سازمان اوج خبر از تولید این فیلم داده است.

مهرداد معظمی مدیر روابط عمومی سازمان هنری رسانه‌ای اوج در صفحه شخصی خود در ایکس خبر از ساخت فیلم سینمایی «رستم و سهراب» و نمایش بزرگ «سوگ سیاوش» با موضوع شاهنامه داد.

در متن او آمده است:«۲۵ اردیبهشت، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی عزیز است. ⁧#سازمان_اوج ⁩ در سال‌های اخیر برای زنده‌کردن جلوه‌های عظیم شاهنامه، این یادگار فردوسی بزرگ، تلاش ویژه‌ای آغاز کرده است. این تلاش‌ها در ۱۴۰۴ در قالب فیلم سینمایی ⁧ “رستم و سهراب” ⁩ و نمایش‌ بزرگ ⁧  “سوگ سیاوش” ⁩ادامه خواهد داشت.»

سازمان اوج بود که حدود ده سال قبل با سفارش تولید “ایستاده در غبار”، محمدحسین مهدویان را وارد سینما کرد و حالا مجددا همین سازمان است که حمایت از تولید “خون سهراب”مهدویان را برعهده گرفته است.

اواخر اسفند۴۰۳ بود که پروانه ساخت فیلم “خون سهراب” به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت کشیان-تهیه کننده زخم کاری- صادر شد. تخت کشیان اخیرا در گفتگویی بر ارجحیت تولید مجازی در این پروژه-لابد به سبک فیلم‌ موسی حاتمی کیا- تاکید کرده بود و گفته بود چون قصد دارند زمان تولید را کوتاه تر کرده و نهایتا فیلم را در یک سال به سرانجام برسانند، ترجیح داده اند پیش تولید را طولانی تر و حرفه ای تر درپیش گیرند.

محمدحسین مهدویان گرچه درباره اتفاقات تاریخ معاصر فیلم‌هایی مثل “ایستاده در غبار”، “ماجرای نیمروز” و “درخت گردو” را به گونه ماکیومنتری-مستندنما- ساخته ولی سابقه فیلمسازی درباره تاریخ باستان را ندارد و یقینا سبک مستندنما هم شیوه‌ای نیست که کمک حال او در این مسیر باشد.

مهدویان چند سال پیش زمانی که “لاتاری” را ساخته بود در در برنامه ی هفت تلویزیون که رشیدپور اجرا می کرد علنا گفت: «می شود شاهنامه را یک اثر فاشیستی، نژادپرستانه و پر از شعار و خشونت تعبیر کرد، غیر از این است؟» رشیدپور هم نه گذاشت و نه برداشت و جواب داد: «نه به این شدت» و بعد مهدویان ادامه داد که «می خواهید من بعضی از ابیات فردوسی را بخوانم که خیلی فاشیستی است؟ کانسپت کلی شاهنامه اساسا همین است که من دارم می گویم.»

اینکه اکنون مهدویان خودش آمده و از کتابی نژاد پرستانه فیلم می‌سازد نیز در نوع خود کنجکاوی‌برانگیز است.