1

اظهارات پیمان جبلی معاون برون‌مرزی سیما⇐برخی سریال‌هایی که در داخل کشور تولید می‌کنیم، مطابق اهداف ما در بیرون مرز‌ها نیست!/ضرر پخش برخی از سریالهای ایرانی در خارج کشور، بیشتر از پخش نشدنشان است!/حجمی از غم و اندوه و سیاه‌نمایی که در سریال‌های داخلی ترکیه وجود دارد، به‌هیچ‌وجه در سریال‌های خارجی‌شان انعکاس ندارد!/بودجه‌ای که در اختیار شبکه‌های برون‌مرزی گذاشته می‌شود، تنها برای زبان‌گردانی کفایت می‌کند نه برای تولید!!/ بودجه شبکه آی‌فیلم دربرابر بودجه شبکه ۳ یا سیمافیلم، ناچیز است!

سینماروزان/عطیه موذن: معاون برون‌مرزی سیما اعتقاد دارد حجمی از غم و اندوه و سیاه‌نمایی که در سریال‌های داخلی ترکیه وجود دارد، به‌هیچ‌وجه در سریال‌های خارجی‌شان انعکاس ندارد.

پیمان جبلی، معاون برون‌مرزی رسانه ملی به خبرگزاری مهر گفت: باید در حوزه‌های هدف‌مان، تولیداتی داشته باشیم که مخاطب ما خود و فرهنگ خود را در آثار ما ببیند، چه بسا سریال‌های ایرانی خیلی‌های‌شان بدون نگاه به مخاطب بیرونی ساخته شده باشند و برخی از آن‌ها ملاحظاتی دارند که حتی ضرر پخش‌شان در خارج کشور بیشتر از پخش نشدنشان است. این یکی از حساسیت‌هایی است که بر اساس آن ما سریال‌های بازپخشی را هم گلچین می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که تأثیری را که ترکیه در حوزه سریال‌سازی منطقه داشته است ما نمی‌توانیم داشته باشیم، عنوان کرد: برخی سریال‌هایی که ما در داخل کشور تولید می‌کنیم، الزاماً مطابق اهداف ما در بیرون مرز‌ها نیست. در مورد ترکیه هم شما کافی است سریال‌های پخش خارجی‌شان را با سریال‌هایی که در داخل کشورشان تولید و پخش می‌شود، مقایسه کنید.

جبلی ادامه داد: حجمی از غم و اندوه و سیاه‌نمایی که در سریال‌های داخلی ترکیه وجود دارد، به‌هیچ‌وجه در سریال‌های خارجی‌شان انعکاس ندارد. همه سریال‌های ترکیه‌ای که برای مخاطب خارجی در نظر گرفته شده، نشان‌دهنده اقتدار و زیبایی و جنبه‌های مثبت تاریخی فرهنگی و اجتماعی این کشور هستند.

جبلی در واکنش به این سؤال که چرا همین رویکرد را ما در سریال‌سازی نداریم، اینگونه توضیح می‌دهد: شبکه‌های برون‌مرزی تا اطلاع ثانوی صرفاً مأموریت تأمینی دارند. تأمین هم به این معناست که بودجه‌ای که در اختیار شبکه گذاشته می‌شود، تنها برای زبان‌گردانی کفایت می‌کند نه برای تولید. بودجه شبکه «آی‌فیلم» دربرابر بودجه شبکه ۳ یا سیمافیلم ناچیز است و اصلاً قابل مقایسه نیست. پس ما چاره‌ای نداریم جز اینکه تولیدات شبکه‌های داخلی را با دقت دستچین کنیم.

جبلی تاکید کرد: با وجود محدودیت بسیار بالایی که در زمینه بودجه داریم، سال گذشته توانستیم سریال «ملکاوان» را در بخش برون‌مرزی تولید کنیم که هم برای مخاطب داخلی و هم برای مخاطب خارجی بود. سریال جذاب دیگری را هم شبکه آی‌فیلم در دست تولید دارد که تا اواسط امسال به پخش می‌رسد. عمده کار‌های ما در شبکه آی‌فیلم زبانگردانی است، لذا باید تولیدی داشته باشیم که برای مخاطب داخلی هم جذابیت داشته باشد و هم محصولی باشد که اهداف برون‌مرزی ما را پیش ببرد. از آنجا که در این حوزه تجربه زیادی نداریم و تولیدات چندانی هم نداشته‌ایم، نمی‌توانیم ادعا کنیم در پیشبرد همزمان این دو هدف خیلی حرفه‌ای هستیم.