1

پای تُرکها به پشت صحنه سینمای ایران هم باز شد…

سینماژورنال: در حالی که در ماههای اخیر این سریالهای ترک بوده اند که به واسطه پخش از شبکه های ماهواره ای در کانون توجه مخاطبان قرار گرفته اند حالا پای کارگردانان ترک به پشت صحنه سینمای ایران باز شده است.

به گزارش سینماژورنال سریال تاریخی “شهرزاد” که به کارگردانی حسن فتحی این روزها در نیمه‌راه فیلم‌برداری در لوکیشینی در خیابان ری است، میزبان کارگردانان ترک شرکت کننده در بخش بین‌الملل سی و سومین جشنواره فیلم شد.

در این جلسه‌ دوستانه که با بازدید از روند ساخت سریال بود بر همکاری متقابل میان فیلم سازان ایرانی و ترک برای ساخت آثار مشترک براساس فرهنگ و تمدن مشترکشان تاکید شد.

حضور کارگردان “راهزنان برف”

در این دیدار فاروق حافظ اوغلی کارگردان فیلم راهزنان برف، تولگا چلیک کانات کارگردان و عضو سندیکای کارگردانان ترک، پرفسور عثمان غازی استاد تاریخ دانشگاه مرمره و فاتح صابونچی نماینده تلویزیون دولتی ترکیه «TRT» و دکتر عبدالحسین لاله ضمن بازدید از روند ساخت این سریال با عوامل آن نیز گفتکو کردند.

در این دیدار حسن فتحی کارگردان، نغمه ثمینی نویسنده، ترانه علیدوستی، محمود پاک‌نیت، سهیلا رضوی، نسیم ادبی و رامین ناصرنصیر بازیگران حضور داشتند؛ حسن فتحی در این دیدار توضیحاتی درباره روند ساخت سریال و داستان آن داد.

کارگردانان اقدام به تولید مشترک کنند

در حاشیه این دیدار تولگا چلیک کانات عضو اتحادیه کارگردانان ترکیه بر ایجاد راهی برای همکاری کارگردانان ایرانی و ترک تاکید کرد و گفت:« کارگردانان دو کشور خودشان باید از طریق اتحادیه‌ها و بدون اتکا به دولت‌هایشان اقدام به تولید آثار مشترک یا آثاری در ایران ترکیه کنند.»

او با اشاره به مشترکاتی که میان زبان ترکی و فارسی وجود دارد پیشنهاد داد فیلمی با استفاده از این کلمات مشترک میان دو فرهنگ بسازند که احتیاجی به دوباه هم نباشد. » این پیشنهادی بود که حسن فتحی نیز با استقبال از آن گفت:« کارگردانان ایرانی چندین سال است که تلاش برای همکاری مشترک با کشورهای همسایه بخصوص ترکیه را پیگیری می‌کنند. »

حوزه تمدنی ایران، ترکیه و مصر؛ اسباب ایجاد بازار فیلم خاورمیانه

او با اشاره به سه حوزه تمدنی ایران، ترکیه و مصر همکاری این سه کشور را باعث ایجاد بازار فیلم خاورمیانه دانست. او رخ دادن این اتفاق را در قالب همین سفرها و جلسات و هم‌اندیشی‌ها دانست.

پرفسور عثمان غازی نیز به صدها شاعر ایرانی و ترک‌تباری اشاره کرد که به زبان‌های ترکی و فارسی و عربی شعر گفتند و در میان دو کشور در رفت و آمد بودند و افزود:«ما باید از قدرت زبان و فرهنگ همسایه خود استفاده کنیم و به یک جغرافیای مشترک فرهنگی برسیم. این چیزی است که در دنیا پر تنش و سراسر جنگ به آن نیازمندیم.»

دولتها کُند هستند

نغمه ثمینی نویسنده سریال شهرزاد نیز با اشاره به این که اتفاقاتی که در فرهنگ رخ می‌دهد براساس تصمیم‌های فردی است،‌گفت:« دولت‌ها کند هستند و اگر بخواهیم براساس حرکت‌ آن ها برنامه ریزی کنیم نمی توانیم به نتیجه مطلوب برسیم. این افراد و هنرمندان هستند که به صورت شخصی راهشان را پیدا می کنند و از اتفاقات کوچک قدم‌های بزرگ را بر می‌دارند.»

در ادامه مهمانان در روند فیلمبرداری یکی از صحنه‌های این سریال در این لوکشین حضور داشتند.

داستانی عاشقانه در دهه سی خورشیدی

سریال شهرزاد با کارگردانی حسن فتحی حکایت داستانی عاشقانه در دهه سی خورشیدی براساس فیلم‌نامه‌ای از نغمه ثمینی است. علی‌نصیریان، ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، مصطفی زمانی، پریناز ایزدیار، ابوالفضل پورعرب، محمود پاک‌نیت، جمشیدهاشم‌پور، مهدی سلطانی، سهیلا رضوی، فریبا متخصص، غزل شاکری و … بازیگران این مجموعه هستند که قرار است به زودی از شبکه خانگی عرضه شود.